Goed om weten…

Het wijkhuis (Marterstraat 18)

Wil je graag een activiteit opzetten met en voor Battelaars en zoek je nog een geschikte locatie? Wil je graag een handje toesteken bij activiteiten in het wijkhuis? Contacteer Geert Laarmans,  0477 47 13 86, geert.laarmans@mechelen.be

Wil je graag het wijkhuis afhuren voor een privé-aangelegenheid, neem je contact op met de dienst zaalverhuur van de stad.


Bibpunt

Bestel boeken, cd’s en dvd’s online via https://hetpredikheren.mechelen.be/ en laat ze leveren in je het wijkhuis.
Zo heb je keuze uit de hele collectie, zonder dat je ervoor naar de bibliotheek in het stadscentrum moet.
Om gebruik te kunnen maken van deze bestelservice moet je wel ingeschreven zijn met je eID-kaart en een e-mailadres én een Mijn Bibliotheek-account hebben.
Zodra je bestelling klaarstaat, ontvang je een e-mail en heb je 8 dagen tijd om ze op de gekozen locatie af te halen. Het bibpunt in het wijkhuis is open op woensdag tussen 17u en 19u in het wijkhuis.


Digipunt

In het wijkhuis staat een openbare computer met internetaansluiting te gebruiken wanneer het bibpunt open is, dus op woensdag tussen 17u en 19u.


Boekenruil

In het wijkhuis staan enkele boekenrekken waaruit je vrij boeken kan kiezen. Je brengt ze eens terug of ruilt ze tegen een ander boek. De boekenruil bevat zowel boeken voor kinderen, tieners als volwassenen.


Brievenbusstickers

Om reclamedrukwerk te weren in je brievenbus kan je gratis  een ja (nog wel regionale pers)/neen en een neen/neen-sticker bekomen wanneer het wijkhuis toegankelijk is.


Huisdierstickers

Je kan er ook een gratis sticker bekomen om aan hulpdiensten aan te geven dat er huisdieren aanwezig zijn in je huis.


Een melding doen waarvoor stadsdiensten kunnen tussenkomen

Een verzakking in de straat, onkruid op het fietspad, een omgevallen verkeersbord, een zitbank die stuk is, zwerfvuil, dierenmishandeling, krotverhuur, vragen over de verkeerscirculatie,… kan je hier melden. Ook sociale overlast valt hier nu onder.
De meldingen worden steeds zo spoedig mogelijk behandeld. De behandelingstermijn is natuurlijk afhankelijk van het soort melding.


Wijkagent

De wijkinspecteur voor Battel is Stephan Lambrechts. Hij is te bereiken via 015 46 41 62 of ggpz.mechelen@pzmewi.be


Een nieuwe identiteitskaart, kids-ID, rijbewijs, reispas… nodig?

Dat kan in het Huis van de Mechelaar, maar ook bv. in de dorpshuizen van Muizen, Walem en Leest. 
Er wordt enkel op afspraak gewerkt, behalve voor eenvoudige attesten, gratis huisvuilzakken voor chronische zieken en de verkoop van huisvuilzakken.  Je kan je afspraak boeken via de www.mechelen.be/afspraak, via het gratis nummer 0800/20 800 of aan het onthaal in het Huis van de Mechelaar tijdens de openingsuren.


Huisvuil

Huisvuil wordt in Battel opgehaald op dinsdag. Je vindt de ophaalkalender hier : https://www.ophaalkalender.be/Calendar

Je kan ook de speciale app downloaden zodat je op je smartphone een melding ontvangt wanneer er welke ophaling plaats zal vinden.

Huisvuilzakken zijn te koop in het containerpark, in de meeste warenhuizen, in het Huis van de Mechelaar en in de dorpshuizen van Leest, Walem en  Muizen.


Wijkgrenzen

De wijkgrenzen van Battel, vastgelegd door de gemeenteraad van januari 2018. Bekijk de kaart hieronder.


Kalender 2800battel.be

Wil je de kalender-items ook in je agenda op je smartphone hebben staan…

Voor toestellen die het webcal-protocol gebruiken :
webcal://tockify.com/api/feeds/ics/2800battel

Je kan dit ook toevoegen in je Google-kalender.


Maak van jouw privéparking een Zorgparking… en help je buur

Dokters en thuisverplegers verliezen vaak heel wat tijd met het zoeken naar een parkeerplek vlak bij hun patiënten. Daardoor moet de patiënt wachten en lopen de huisbezoeken vertraging op.

Heb je een privéparkeerplaats, bijvoorbeeld voor een oprit of garage? Maak er een Zorgparking van. Zorgverstrekkers kunnen er dan tijdens hun huisbezoek even parkeren.

Je helpt hiermee de zorgverstrekker én je zorgbehoevende buur!

Hoe doe je mee?
Simpel: Schrijf je in via www.mechelen.be/zorgparking
Kleef de sticker op je parkeerplaats/garagepoort. Zo weten zorgverstrekkers dat ze jouw parkeerplaats even mogen gebruiken
Meer info: www.mechelen.be/zorgparking