Battel in beweging…

Wie zijn we?

Dit initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen 2 Battelse verenigingen. ‘Battel In Beeld’ en ‘Battel Zomert’ zijn samen op zoek gegaan naar een project om in Corona-tijden iets te organiseren waarbij het doelpubliek van beide verenigingen kon betrokken worden.

Met een kernteam van 4 mensen zijn we aan de slag gegaan.

W

Battel In Beeld tracht tijdens haar normale bezigheden de historiek van Battel in kaart te brengen. Hierdoor hebben ze al een serieuze collectie foto’s en een schat aan informatie weten te verzamelen.

Battel Zomert tracht in de vakantieperiodes leuke activiteiten voor de jeugd te organiseren.

WAT HEBBEN WE JULLIE TE BIEDEN

We hebben getracht om voor ieder wat wils te voorzien in de vorm van een wandeling door Battel,
overgoten met een sausje van enkele historische feiten, op smaak gebracht met een bezigheid voor de (klein)kinderen.

Wandelen

We voorzien een tocht van 10 km  die je waar dan ook kan onderbreken en later opnieuw weer kan oppikken. Ben je het stappen nog niet moe dan kan je nog een extra lus van 1,3 km maken.

Voor diegene waar 10 km net ietsje te ver voor is voorzien we een short-cut van een 5 km. Binnen deze kortere tocht zijn ook alle kinderactiviteiten terug te vinden.

Kinderanimatie

Om de kids bezig te houden voorzien we onderweg enkele opdrachten…en ja, er hangt misschien zelfs een leuk prijsje aan vast.

Historische feiten

De mensen van Battel in Beeld hebben getracht enkele leuke en historische feiten te verzamelen die we op een luchtige en interactieve manier proberen over te brengen.

Optionele tussenstop

Wees vooral gerust…op je wandeling kom je zeker voorbij enkele van onze Battelse horecazaken waar je eveneens je voetjes nog even kan laten rusten…en na de nodige lockdowns zullen ze jullie steun kunnen gebruiken. Check onderaan deze pagina hun respectievelijke sluitingsdagen.

Waar en wanneer?

VERTREKPUNT : Batteliek (voormalige kerk) – Wolverbosstraat

WANNEER : Doorlopend van zaterdag 3 april tot zondag 31 oktober 2021

KOSTPRIJS : Gratis

VRAGEN : event@2800battel.be

Hoe werkt het?

Het vertrekpunt voor de wandeling is de Batteliek (de voormalige kerk van Battel), gelegen op de hoek van de Battelse Bergen met de Wolverbosstraat. Links van het gebouw zal een metalen locker hangen waarin de info-folder. In deze folder kan u de volgende zaken terugvinden : het parcours, een stratenplan en opdrachtjes voor de kinderen onderweg. 

Je neemt een folder uit de locker (zie foto) en kan direct aan de tocht beginnen aangezien je meteen ook aan het eerste informatiebord van de tocht staat.

Op de borden kan je een korte uitleg terugvinden over de geschiedenis van de locatie waar je op dat moment staat. We kunnen natuurlijk niet alle informatie op deze borden zetten. Daarom staat er op elk bord onderaan ook een QR-code. Als je deze scant zal je doorverwezen worden naar een website waar je een iets uitgebreidere uitleg en extra foto’s kan terugvinden.

Heb je nog steeds honger naar meer informatie, dan kan je op de folder of de pagina waar je via de QR-code naar doorverwezen bent, terugvinden hoe je nog meer informatie kan aanvragen.

Het volledige traject is trouwens ook perfect per fiets of rolstoel te doen !!! 

 

Met rolstoel dient enkel rekening gehouden te worden met de steilere helling aan de toegang tot de dijken.

Kastje_kerk
Neem hier uw foler
Informatiebord
Voorbeeld van een informatiebord

HET IS AANGERADEN OM ZELF HANDONTSMETTING TE VOORZIEN

Kindvriendelijk?

Zeker weten!!!  Onderweg werden voor de kinderen enkele activiteiten voorzien. Jullie zullen samen op zoek moeten gaan naar bepaalde foto’s en letters die langsheen de wandeling geplaatst werden.

Met de gevonden letters moeten jullie nadien een woord vormen dat met Battel of Mechelen te maken heeft. Maak onderweg een knotsgekke selfie van het hele gezin en stuur deze samen met het gevonden woord door naar het mailadres dat jullie in de folder kunnen terugvinden om kans te maken op een leuke prijs voor het hele gezin. 

TIP : Breng best een balpen mee voor de kids !!!

Een terrasje doen?

Café In het Bergske *

Hogeweg 217 – 2800 Mechelen

10u – 22u
Gesloten op maandag
Open op Pinkstermaandag 24 mei

Café Zennegat 13

Zennegat 13 – 2800 Mechelen

12u – 22u
Gesloten op dinsdag en woensdag

Café Den Biechtstoel *

Battelse Bergen 4 – 2800 Mechelen

10u – 22u
Alle dagen geopend

(*) Vraag in de deelnemende horecazaken een kleurplaat en een gratis set kleurpotloodjes zodat de kids zich op het terras bezig kunnen houden.

Een ijsje na een fijne wandeling?

Aan het eindpunt van de wandeling kunnen jullie terecht bij BeanIce voor een heerlijk ijsje of een take-away drankje.

 

OPENINGSUREN :

Dinsdag tem vrijdag : 14u – 20u

Zaterdag, zon -en feestdagen : 13u30 – 20u

Volg ons op Sociale Media

Met dank aan onze sponsors...

DUURZAME KLEDING, ORIGINELE ONTWERPEN
UW LOKALE MAKELAAR